Systeem voor de directe analyse van stoffen in moeilijke matrices op de markt

KAIN heeft de ontwikkeling van een patent pending on-line GPC-GC techniek waarbij stoffen eenvoudig geanalyseerd kunnen worden in vettige of moeilijke matrices afgerond. Dit heeft geresulteerd in een systeem dat routinematig gebruikt kan worden voor de analyse van ongezuiverde monsterextracten. Toepassing hiervan geeft aanzienlijke besparingen in analyse kostprijs en milieubelasting. Vanaf juni 2013 zullen systemen inclusief applicatie op de markt gebracht worden.  

Laat vrijblijvend een kosten/baten analyse maken voor u toepassing en bedrijf.   

Om de stap naar de markt te vergemakkelijken is subsidie voor een ECO-Innovation vervolgproject aangevraagd. Als onderdeel hiervan zullen een aantal Key applicaties ontwikkeld en als werkende systemen bij geselecteerde laboratoria geplaatst worden. Deze krijgen het exclusieve recht om gedurende een bepaalde periode een van de Key applicaties in een bepaald land toe te passen. Deelnemers hebben als voordeel dat de helft van de gemaakte kosten, inclusief aanschaf systeem en implementatie/validatie, gedekt zijn.  Potentiële kandidaten kunnen zich nog tot juli 2013 aanmelden.   

Als eerste Key-applicatie is een methode voor de analyse van pesticiden in vettige hoog moleculaire matrices, zoals pindakaas en chocola ontwikkeld. Vervolg applicaties zijn dioxines in dierlijke matrices en bloed, additieven in polymeren en milieu contaminanten in diervoeders.